Sunday, 18 December 2011

Old place dan manager

Apaaaa.... ni kali ke 5 tau dalm tempoh 4 tahunnnnn.... Huhuhu... Ikut je la. Apa boleh buat. Dah nama pun keja kan....


Sure korang tertanya-tanya apa lah agaknya yang 5 kali dalam tempoh 4 tahun tu kan.... Hehehehe..... sebenarnya dalam tempoh 4 tahun ni je aku dah berpindah working area sebanyak 5 kali. Banyak kan... kan kan kan..... Kalau la setiap kali pindah tempat dapat kenaikan gaji 5 ratus hengget.... perghhhh.... kayo pak cik... Tapi apa bleh buat... pindah working area hanya dapat meja baru ja.. apa pun tak bley....

Cuma yang bestnya setiap kali pindah, aku tetap dapat tempat yang sgt privacy. Sebelum ni working cubicle aku kat ground floor dan yang terbaru ni kat 1st floor. Tak naik gaji tapi dapat naik level je.... hahaha... jadi la kan..... Bosssss.... bila mau kasi naik gaji secara besar-besaran? Keja semua sudah setel as planned..... KPI tahun ni pun dah capai. Kalau boley nak la 50%.... hahaha... ko nak mampus 50%? 5% pun lom tentu.... (aku dah mula nyanyi lagu Berhenti Berharap)

Rasanya kalau nak bodek bos utk naik gaji besau2... aku kena start speaking French la since bos aku ni org Perancis.... Hahahaha.... Roti Perancis aku tau la.... cakap perancis sepatah haram I donno.... 

Bye my old trusted friend. Will be missing you....
Tempat yg sangat terbaik, untung la sapa dapat dok kat sini nnt.

 Hello mate, g'day.... This is my new working area....
Alololo.... bersihnya meja..... kehkehkeh

Lepas ni tatau kat mana plak nak pindah working area. Harap2 ni yang last la. Dah malas nak pindah randah. Tapi alang2 kalau nak pindah juga kasi la masuk terus kat bilik dibawah tu..... kehkehkeh....

Mimpi la ko Saleem.... jgn kata jadi manager.... ukiran
kayu tu pun jangan harap ko boleh dapat. Kalo ko nak.... ko bikin sendiri....

Ahhhh.... dari aku berangan mcm ni, baik aku tdo dulu.... boleh gak mimpi jadi CEO. Dah alang2 nak mimpi kan........


4 comments:

  1. Sama la kita Saleem oii..aku esok pon pindah ofiz baru..
    tp xde la laptop..
    desktop pc jek...
    kehkehkeh! =P

    ReplyDelete
  2. hahaha... nasib baik gak ada keja kan... kalau x dak keja, apa nak kata.

    ReplyDelete
  3. nti pindahkan pi bilik GM,GM kan jarang mai office,abg saleem jdla assistant dia..klasss gitu nyah

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamat kiamat dulu la baru leh masuk bilik dia... huhuhu

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...