Tuesday, 6 December 2011

Twitter, Tweeter dan Cinta Elysa

Dulu zaman FB..... semua orang ada FB, so aku pun tak ketinggalan juga buat akaun FB. Masa mula2 buat akaun FB ni mmg teruja amat sangat. Dalam sehari ada lebih dari 5 status hapdate. Tapi makin lama makin lemau pulak aku rasa dengan FB ni. Aku rasa FB ni dah macam tepu, there is nothing much to do and explore. So aku pun try benda lain.

Now aku dah ada blog sendiri... dulu aku selalu gak baca blog orang lain, alah blogger selalu guna word blogwalking tu la... hehehe.. Aku ni ikut je la apa yg korang guna. Nak gak rasa sence of belonging to some culture kan. So here it is... I have my own blog. Tapi bila tgk blog orang lain, semua ada link dengan benda alah yang logo burung biru tu. Amende ek? So aku pun click.... ooooooo ni la yang nama twitter tu. Kuno sangat ke aku ni? Hahahaha... Tak de la kuno mana pun. Dah ada akaun burung biru ni dah lama dah. Rasanya almost a year tapi x pnh guna. Cuma lepas ada blog sendiri ni rasa mcm nak link sekali blog, FB dan juga twitter. Baru la moden ye tak... Keh keh keh

Aku dah lama dok tengok dan dengar orang sembang tentang twitter ataupun tweeter?? Hari2 orang dok sembang tentang benda alah ni. Kalau tak guna menatang ni adakah aku tergolong dalam golongan orang2 kuno yang hidup di zaman neolitik ataupun paleolitik? So kalau yang dah ada akaun twitter ni, memang termasuk dalam golongan yang savvy dan chic ke? Kalau macam tu, aku pun nak join in the bandwagon la. Tak nak la aku dok dengan geng paleolitik. Tapi reti ke aku nak guna menatang ni? Hentam je la labu..... janji ada link....

Ini adalah TWEETER yang korang pasang sekali dengan
player kat dalam kereta korang tu yang bunyi kaching kaching tu

Ini pulak adalah burung biru yang comel @TWITTER tu.... 
Aku tak reti nak guna. Siapa tahu guna, sila beri tunjuk ajar. Link kat sebelah ===>


Tapi aku bukan nak citer sangat pun tentang burung biru ni.... Saja nak fill in the blank masa lapang aku je...

Dalam time dok type entry ni, kat TV3 ada plak citer Cinta Elysa. And the best part is, tetiba je anak aku si Danisha tu kata "Kakak jadi Elysa, abang Danish jadi Aril". Haddoi..... kecik2 pandai dah layan citer cinta kat TV. Siap nyanyi lagu tema lagi tu.... tak padan ngan umur yang baru 3 tahun lebih tu. Yang si abang tu pun siap kata yg pakai spek tu jahat, mak depa pun jahat. Adoi la.... ni la penangan Johan dan Fasha kat TV3 kali ni. Now depa dok melangut depan TV dok layan Cinta Elysa. 

Anak aku dok berangan jadi Elysa dan Aril. Adeh deh deh....

Warna baju dah serupa tu... har har har


Si kecik @ Darwisy macam biasa... lepas isi tanki 9 ounces terus terbongkang dah depan TV. Langsung tak layan dah abang n kakak dok bising tepi telinga dia. Time ni kalau dia lena, for sure akan lena terus sampai ke pagi esok. So esok akan start routine as usual, lepas aku siap nak gi keja, aku akan hantar Danish, Danisha dan Darwisy kat mama (my kids called their babysitter as mama). Lepas balik keje, baru fetch budak2 tu pulak. Weekend je kids akan stay ngan aku full time.

Tenang je dia lena.....

Hmmmm..... membebel mcm2 plak aku mlm ni. Actually tak dak modal apa pun... just nak merapu2 sambil layan anak2 aku tgk TV3 malam ni... Hehehehe....




Moral of the story : Twitter itu free tapi tweeter kena beli dan jahat selalunya akan kalah... hahahaha




4 comments:

  1. oh camtu saya pun dari zaman paleolitik gak lah..hehe...ada akaun twitter tapi tak terer nak guna & maybe jugak tak mau keluar dari comfort zone kat fb tu...

    ReplyDelete
  2. hahaha.... kita berdua dari zaman dino.... saya pun ada tapi just tahu nak tweet je... apa itu retweet pun tak tahu... janji ada akaun...

    ReplyDelete
  3. kalu camtu haku sblm zaman paleolitik lah. sbb xde pon akaun twitter. huh...

    ReplyDelete
  4. Popkorn... hahahah... aku pun baru nak blajar twitter.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...