Sunday, 29 January 2012

The best cendol in the world.... Pak Belalang punya

Assalamualaikum.......

Dah lama aku tak gi pekena cendol terbaik didunia ni... world class wa cakap lu. Lagipun yang buat ni orang kita juga kan..... aku tak tergamak nak pi makan cendol yg semua org dok kata sedap kat Penang Road tu.. sebabnya yang jual tu bukan orang kita. Kita tak tau apa yang dia dah letak dalam tu.... lagipun mana dia ada angkat hadas kan... huhuhuhu.... Baik la kita pi makan kat orang kita..... siapa lagi nak tolong kalau bukan sesama kita... kan kan kan.....

So minggu lepas aku pun singgah la kat Simpang Tiga Maklom untuk pekena cendol yg sangat world tu...... Kat situ ada cendol, laksa dan juga cucoq udang. Laksa atau bihun sup situ pun terbaik juga la.... Tapi kali ni aku order cendol dan cucoq udang ja.... Memang best... sapa yang dah pernah rasa cendol tu mesti akan p lagi kat situ. Ais dia memang halus giler, cendol dia wangi dengan aroma pandan dan ayaq gula dia memang tak manis melecaih sangat. Sedang2 elok ja rasa..... tambah plak kena ngan cucoq udang yang panas2.... perghhhhhhh..... Sendiri mau ingat la....

The best cendol in the world. Dia letak jagung skit 
dalam cendol tu. Harga RM1.80 satu mangkuk....

Yang ni pulak cucoq udang + sosej + fish cake +
teloq + ubi menggala..... sedap wokkkkk RM3.00 saja.

Ni la gerai tu.... yang ada awek baju oren tu gerai
laksa & bihun sup. Gerai cendol kat tengah2 gambar ni....

Sapa yang dah pernah makan kat sini memang akan ulang2 singgah lagi la sebab harga memang murah, makanan sedap dan service pun agak cepat..... Area sini kalau time tengah hari memang akan packed dengan orang la.... kadang2 kena tunggu lama nak dapat meja since space limited dan crowd sgt ramai. Tapi berbaloi la kalau nak makan cendol dia.







7 comments:

  1. Bihun sup & cendol pak belalang...superb & deserve digelar world class!

    lama jugak tk pi simpang maklom tu..coq udang tu gerai mana satu...? selalu pi tala kat bihun sup, cendol ngan apom balik tu ja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg world class..... dah start makan kat situ dari tahun 95-96 rasanya.... rasa, halus ais dan juga kuantiti maintain... Cuma tak maintain harga dia ja.... kehkehkeh

      cok udang tu belah kanan... ada mami tanjung dok jual. Mula2 gerai cendol pastu laksa/bihun sup pastu apom balik dan last sekali cok udang..... perghhhhh.... terlioq plak aih....

      Delete
  2. muahahahaha... terus hapdet!!! bagus...baguss..baguihh!! ooo... hang oghang utara naaaa....kna carik ni nt..cuk udg my peberet...

    ReplyDelete
  3. Mohon admin nk share pengalaman merasai cendol maklommdi pge cendol maklom. :)
    Terima kasih kerana sudi berkongsi dengan orang ramai tentang kelazatan cendol malkom. :)

    ReplyDelete
  4. Sempoiii... dekat dgn umah mak aku jer ni... kerap jer aku ke sini... heavenly mcm2 ada... semua aku suka... ^_^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...