Tuesday, 3 January 2012

Outing dengan Danish.....

Assalamualaikum......

Last week aku janji nak bawa Danish kluar jalan2 sambil beli beg sekolah dan alat2 tulis yang baru since next week dia akan start masuk tadika. So tadi aku time tengahari aku bawa dia pi ke Landmark Kulim since kat situ boleh dikatakan serba serbi ada di kawasan Kulim ni..... Ingat mula2 tadi nak ke Sunway Carnivall di Seberang Jaya tapi nampak cuaca mcm mendung ja so malas nak ke sana sbb dekat dgn kawasan perindustrian dan juga business centre. Sure akan jammed bila nak balik waktu petang nanti.

Elok2 sampai ke ke Landmark, aku and Danish terus ke Big One Cinema dulu..... Ingat nak tgk citer The Darkest Hour tapi memandangkan citer tu 3D, aku pun tak jadi nak tgk sebab aku ni specky... sure akan sakit kepala kalau pakai speck prescribed + speck 3D tu. So tgk2 screen time yang lain ada citer Sherlock Holmes nak start lagi 15 minit. So aku amik 2 tiket untuk aku dan Danish. Beli popcorn, coke dan mountain dew.... saja bagi Danish chance minum ais. Dah lama dia aku tak bagi minum air ais. Rasanya dah lebih 4 bulan rasanya. Tadi mmg kasi chance kat dia.......

Danish seperi biasa akan menguntumkan senyuman ala2
keriput bila disuruh senyum utk diambil gambar.... hehehe

Uiks.... Aku tgk Sherlock Holmes tadi tapi apasal
ada tiket The Darkest Hour plak..... Ni kes pelik ni....


Citer Sherlock Holmes tu mmg boleh rate 3.5/5 la. Aksi tak de la banyak sangat tapi pelakon utama Robert Downey Jr dan Jude Law sgt sgt sgt sgt superb especially si hero Ironman tu. Cynical dan full of sarcasm..... Citer yg menarik latarbelakang abad ke 19. Kalau nak kata citer ni best giler nnt bohong plak..... Tapi mmg boleh layan la citer ni. 


Lepas habis movie, kami gi beli barang sekolah Danish.... Dapat la beg sekolah Angry Bird dan jugak alat2 tulis yg dia nak... suruh dia pilih sendiri senang. Kalau kita pilih kot tak berkenan kat mata dia susah plak. Tapi ada gak yang dia main tunjuk ka... bila tengok rega... tertelan ayaq lioq aku... dan dan aku kata benda ni tak bagus, kurang kualiti.... kehkehkeh... Lepas siap shopping aku tgk Danish dah lapar... so naik kat atas balik n lepak kat food court. Danish order Nasi Goreng Ayam Kunyit dan aku plak Nasi Goreng Daging Black Pepper. Different but quite nice..... Cuma aku rasa mcm terlebih sgt black pepper tu dia boh.... Anyway its still a nice treat la.


Nasi Goreng Daging Black Pepper + Tolo Mata Kuba

Danish with Nasi Goreng Ayam Kunyit...


Lepas abis makan, tetiba plak tangan aku gatai nak baling nyok bowling.... so aku terus hungga masuk p kat bowling ngan Danish. Dia jadi tukang sorak dan tukang lorat boleh la. Aku main 2 game ja tadi. 1st game average 180 ja.... tapi last game mmg terbaik wooookkkk..... Tgk la gambar bawah tu... cuma kurang jelas sbb crappy camera phone yet again.... Huwaaaaa


Nampak ke tak ni? Kalau x nampak korang klick je gambar tu...
Tapi kalau still tak nampak juga alamatnya 3 kali Jumaat lagi la tu...

Lepas bowling... Danish kata nak main game plak so taknak la hampakan dia so gi lepak je kat kedai game. Dia ni cukup minat dengan game kereta..... so terus dia gi duduk kat game Daytona tu.... terbang gak la sekeping kertas merah.... Satu hengget satu credit/token... dapat la dia main 10 kali. Hadoiiiii.... main kalau tak pegang gear bukan nama Danish... padahal dah select auto gear..... sekali dia tukar gear bergegar booth game tu.... Apa pun tak boleh.... Janji dia happy.


Danish dok busy layan Daytona sampai habih sekeping kertas 
warna merah.... layan je la Danish oi. Bukan selalu boleh mcm ni.

Layan plak versi video.... abaikan suara kat background
yang dok bagi arahan macam manager F1 tu..... hahahaha


Abis ja main game terus balik umah tapi singgah kat kedai cendol n laksa depan balai polis dekat ngan umah...... ingat nak pekena cendol tapi cendol dah habis so Danish pekena plak ais kacang..... Kasi chance hari ni ja... Esok lusa jgn mimpi la nak minum or makan ais. Hehehehe... Aku bedal laksa penang n sirap limau ja...... Jadi la tu... malam ni tak yah makan dah..... Diet perut diet poket... kehkehkeh. 


Psttttt Danish... jgn habaq kat mak tau yg hari ni
ayah kasi chance makan ais kacang sampai semangkuk



3 comments:

  1. Sakan ko eh??
    Psstttt~~ best ke Shwelock Holmes??
    Hehe! =P

    ReplyDelete
  2. Mendezz ~ op koz la... anak n ayah sama naik je....

    bb ~ dah tahu kan.....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...